woensdag, 22. juni 2016 - 12:23 Update: 22-06-2016 12:28

Verdachte na DNA-match aangehouden in misbruikzaak 60-jarige vrouw

Verdachte na DNA-match aangehouden in misbruikzaak 60-jarige vrouw
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Op dinsdagavond werd een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden in het Ruiterskwartier in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht in mei een 60-jarige vrouw seksueel te hebben misbruikt in haar woning.

Bij technisch onderzoek werd er DNA veiliggesteld en opgestuurd naar het NFI. Het bleek dat het aangetroffen DNA overeenkwam met het DNA van de 29-jarige.

Wat is er gebeurd

Op zondagavond 22 mei tussen 21.30 uur en 24.00 uur werd de 60-jarige vrouw slachtoffer van een zedendelict. Uit het onderzoek bleek de verdachte op de fiets, vermoedelijk vanuit de richting Groningerstraatweg, naar het huis van het slachtoffer was gefietst. Toen hij vertrok fietste hij weg in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Onderzoek

De politie startte direct een Team Grootschalig Opsporing (TGO). Er werd onder meer een buurtonderzoek gehouden en technisch onderzoek gedaan. Ook besteedden Opsporing Verzocht en Omrop Fryslan uitgebreid aandacht aan het onderzoek en het signalement en een compositietekening van de verdachte. Die tekening werd ook verspreid in de Bloemenbuurt door middel van een flyeractie.

Getuigen en tips

Er kwamen de afgelopen tijd meer dan 65 tips binnen. Mocht u informatie hebben over deze zaak en nog niet hebben gesproken met de politie, bel dan met het onderzoeksteam via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: