woensdag, 22. juni 2016 - 13:14 Update: 22-06-2016 13:18

Zeven minderjarige verdachten aangehouden

Zeven minderjarige verdachten aangehouden
Foto: Archief FBF.nl
Noord-Beveland

In de afgelopen maand zijn door Politie Zeeland-West-Brabant zeven minderjarige verdachten (jongens) aangehouden in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Alle verdachten zijn afkomstig uit Kortgene.

Zij worden verdacht van het, in wisselende samenstelling, plegen van ongeveer 20 strafbare feiten. De feiten lopen uiteen van diefstallen uit winkels, caravans en tenten, een inbraak in een sportkantine, diverse vernielingen en bedreigingen. Bijna alle feiten waarvan zij worden verdacht zijn gepleegd op Noord-Beveland.

Voor de kinderrechter

De zaak kwam aan het rollen toen er op 7 juni jl. op een camping in Kortgene een personenauto werd gestolen. Dit werd bij de politie gemeld en agenten kregen de gestolen auto in het vizier. Na een achtervolging werden in ’s-Heerenhoek drie minderjarige verdachten aangehouden. Deze verdachten bleken die nacht ook nog in een aantal caravans op de camping te hebben ingebroken. De politie startte een onderzoek en dat resulteerde in nog vier aanhoudingen. Alle jongeren zijn inmiddels voor de kinderrechter geleid en, op een na, in bewaring gesteld.

Categorie:
Blik op 112: