woensdag, 22. juni 2016 - 18:21 Update: 22-06-2016 19:48

Verkeer muurvast door storing op Afsluitdijk

Verkeer muurvast door storing op Afsluitdijk
Foto: fbf
Kornweerderzand

Het deel van de A7 die de afsluitdijk vormt is woensdag het decor geweest van een lang file in beide richtingen. Meerdere storingen zorgde er voor dat sommige automobilisten ruim 3 uur vast hebben gestaan.

Volgens de VID  ging het eerst mis met de brug over de Stevinsluizen. Deze sprong in storing. Hoewel de storing snel verholpen weigerde de slagbomen dienst. Weggebruikers vanuit Friesland hebben een half uur moeten wachten totdat ze weer door konden rijden.

Niet veel later ging het bij de Lorentzsluis ook mis. De brug weigerde dienst waardoor weggebruikers  komende vanuit Friesland muurvast kwamen te staan.  Omstreek 15.45 uur heeft Rijkswaterstaat een deel van het verkeer teruggeleid naar het knooppunt Zurich. Ook werd er een omleidingsroute ingesteld.

Omdat sommige automobilisten al 2,5 stilstaan in de warmte, is het Rode Kruis begonnen om flesjes water uit te delen aan de dorstige automobilisten. Na drie uur was de storing dan eindelijk verholpen en kwam het verkeer weer langszaam opgang. 

Categorie: