donderdag, 23. juni 2016 - 15:02 Update: 23-06-2016 19:25

Oudere vrouw rijdt door na aanrijding met kind (1)

Kind (1) aangereden, bestuurder rijdt door
Foto: MV
Schijndel

De politie is een onderzoek begonnen naar een incident in Schijndel, waarbij een klein kind werd aangereden door een auto. Het voertuig reed na de aanrijding door, maar de vermoedelijke bestuurster werd door de politie achterhaald. Het zou gaan om een 89-jarige vrouw die in de buurt woont, zo weet Omroep Brabant.

Kort na het middaguur kregen agenten een melding van de aanrijding, die plaatsvond op de Diepenbrockstraat. Ter plaatse troffen ze een huilend meisje van 1,5 jaar oud aan. Samen met de moeder werd het kind meegenomen naar het ziekenhuis in Uden.

Automobilist

Intussen ging de politie op zoek naar de automobilist die het kind zou hebben aangereden. Daarvoor werden onder meer Burgernet en social media ingezet. De oproep had resultaat want in de omgeving werd de betrokken auto gevonden met daarin een 89-jarige vrouw uit Schijndel. De vrouw werd niet aangehouden, maar aangemerkt als verdachte en meegenomen naar het bureau. Daar wordt een verklaring van de vrouw opgenomen.

Toestand meisje

Het slachtoffer van de aanrijding maakt het naar omstandigheden goed. Het meisje hield aan de aanrijding gelukkig geen ernstig letsel over. Het kind blijft voor de zekerheid nog wel een nachtje in het ziekenhuis ter observatie.

Verder onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding. Zo wordt er technisch onderzoek verricht aan de auto en worden diverse getuigenverklaringen opgenomen.

Categorie:
Provincie: