donderdag, 23. juni 2016 - 15:18 Update: 23-06-2016 21:36

IKEA vraagt consumenten om onbetrouwbare kinderhekjes terug te brengen

IKEA roept onbetrouwbare traphekjes terug
Amsterdam

IKEA verzoekt consumenten direct te stoppen met het gebruik van de PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en PATRULL kinderhekjes.

Deze producten voldoen niet aan de veiligheidseisen van IKEA en worden daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de kinderhekjes inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug. 

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van verschillende meldingen over het onverwachts opengaan van de kinderhekjes. Daardoor zijn er kinderen van de trap gevallen, met lichamelijk letsel als gevolg. 

Verkoop stopgezet

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het sluitingsmechanisme van de kinderhekjes niet betrouwbaar is en onverwachts kan opengaan. Hoewel deze kinderhekjes uitvoerig zijn getest en voldoen aan alle wettelijke veiligheidsnormen, heeft IKEA na ontvangst en onderzoek van de meldingen de verkoop stopgezet. IKEA wil het risico op toekomstige incidenten uitsluiten en heeft daarom vervolgens besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie. 

Categorie:
Provincie: