vrijdag, 24. juni 2016 - 13:00 Update: 24-06-2016 19:16

Man (70) doodgeschoten in De Meern

Dode bij schietpartij in De Meern
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Vrijdagochtend 24 juni vond een schietincident plaats op de Rijksstraatweg. Een 70-jarige bewoner uit De Meern kwam hierbij om het leven.

Onderzoek

Rond 11.40 uur kreeg de politie verschillende meldingen dat er was geschoten op de Rijksstraatweg. Agenten gingen daar naartoe en troffen de man zwaargewond op straat aan. Er is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Diverse mensen waren getuige van de schietpartij. De politie heeft sporenonderzoek gedaan, getuigen gehoord en er is een politiehelikopter ingezet. Uit het eerste onderzoek bleek dat de man door één of meerdere schoten om het leven is gebracht, terwijl hij over straat liep. De Rijksstraatweg en de busbaan zijn langere tijd afgesloten geweest in verband met het onderzoek.

Signalement

Na de schietpartij hebben getuigen verklaard dat een grijze auto, type Sedan, is weggereden via de Rijksstraatweg in de richting van de kruising Meerndijk. In de auto zaten twee personen. De bijrijder was de schutter en droeg een bivakmuts.

Beveiliging

Het slachtoffer is bekend bij de politie. Hij is eerder dit jaar gewaarschuwd dat hij mogelijk gevaar liep. Het Openbaar Ministerie heeft hem beveiliging aangeboden, maar daar wenste hij geen gebruik van te maken. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van het schietincident. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):