zondag, 26. juni 2016 - 9:09 Update: 26-06-2016 13:46

Vrouw (59) uit Best omgekomen bij zware aanrijding op A50

Sint-Oedenrode

Op de snelweg A50 bij Sint-Oedenrode is zaterdagavond een 59-jarige vrouw uit Best om het leven gekomen. Dit gebeurde omstreeks 23.30 uur bij een verkeersongeval tussen twee personenauto’s.

Eén van de voertuigen sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de berm terecht, het andere voertuig belandde enkele tientallen meters verderop in de sloot. De hulpdiensten rukten massaal uit maar konden niets meer voor de 59-jarige automobiliste betekenen. 

Aanhouding vermoedelijke veroorzaker

De politie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De snelweg tussen Veghel en Sint-Oedenrode werd daarvoor afgesloten. Verkeer richting Eindhoven werd verzocht om te rijden. De vermoedelijke veroorzaker en bestuurder van de andere personenauto, een 25-jarige man uit Litouwen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, dit gebeurde onder hevig verzet.

Alcohol

Agenten constateerden bij een eerste alcoholonderzoek op straat dat de 25-jarige automobilist mogelijk te veel gedronken had. Hij is aangehouden voor verder onderzoek. De man verzette zich hevig tijdens de rit naar het politiebureau en bedreigde en beledigde de agenten. 

Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een alcoholonderzoek om een eventueel exact promillage vast te stellen. Hij zit vast voor verder onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: