zondag, 26. juni 2016 - 21:40 Update: 26-06-2016 22:22

Politie verricht 6 aanhoudingen na schietincident met gewonde

Politie verricht 6 aanhoudingen na schietincident met gewonde
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De politie heeft zondagmiddag in Rotterdam 6 aanhoudingen verricht na een schietincident op de Herman Robbersstraat waarbij één persoon gewond raakte aan zijn been. 'De zes aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid. Het onderzoek gaat door', meldt de politie zondag.

Zondagmiddag rond 14.15 uur meldden verschillende getuigen bij de politie dat ze een schot hadden gehoord aan de Herman Robbersstraat in Schiedam. Daar aangekomen troffen agenten echter niemand aan. Wel gaven getuigen aan dat zij drie auto’s ervandoor hadden zien gaan. Daarbij raakte een aantal geparkeerde auto’s beschadigd. 

Speurhond

Op basis van de meldingen en verklaringen startte de politie een onderzoek. Daarbij werd onder andere een speurhond ingezet om te zoeken naar mogelijk achtergebleven hulzen. Die werden vooralsnog niet aangetroffen. In de omgeving werden wel twee van de drie auto’s onderschept. 

Op de Zaagmolenstraat en de Noorderbrug hielden agenten ze tegen, en met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) werden van elke auto de twee inzittenden aangehouden. Het gaat om drie Rotterdammers (20, 19 en 34 jaar) en een man uit Roermond (25). 

Slachtoffer

Het onderzoek leidde de politie vervolgens naar de Vletstraat in Rotterdam. In een woning werden daar nog twee verdachten gearresteerd over verdenking van 
betrokkenheid bij het schietincident.

Het slachtoffer was intussen ook getraceerd: de 22-jarige Rotterdammer wordt in het Sint Franciscus Gasthuis behandeld aan de verwonding aan zijn been. Zodra zijn toestand dat toelaat zal hij worden gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: