maandag, 27. juni 2016 - 12:26 Update: 27-06-2016 17:57

Amsterdam treft extra maatregelen rondom dancefeest Sensation

Extra maatregelen rondom dancefeest Sensation na 'signaal'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris heeft besloten om extra maatregelen te treffen rondom Sensation, zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena. Deze maatregelen zijn besproken met de Amsterdam Arena en de organisatie van het dancefeest.

Aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat betrekking heeft op Sensation in de Amsterdam Arena. Het doel is om het evenement feestelijk en zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Het signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De driehoek is op grond daarvan reeds extra alert bij grote evenementen, en heeft op basis van het signaal in dit specifieke geval besloten tot extra voorzorgsmaatregelen. Dit leidt dus niet tot een ander dreigingsbeeld, maar met de extra maatregelen wordt de veiligheid voorop gezet.

Vaker signalen

De driehoek benadrukt dat het niet de eerste keer is dat er een dergelijk signaal is, gericht op Amsterdam. Het is een realiteit waar alle grote steden in Europa op dit moment mee te maken hebben. Net als in de rest van Nederland geldt daarom al enige tijd extra waakzaamheid bij onder meer grote evenementen. Daar zijn in sommige gevallen extra maatregelen bij nodig. De maatregelen in en rond de Arena moeten in dit perspectief worden gezien. De Arena en het gebied er omheen zijn toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan.

Risicobeheersing

Het uitgangspunt van de driehoek is dat het gewone leven in Amsterdam zoveel mogelijk moet doorgaan en dat de stad zich niet moet laten leiden door signalen van dreiging. Bij evenementen zijn er altijd diverse risico’s. De inzet van de driehoek is die risico’s op een verantwoorde wijze te beheersen. De driehoek is van oordeel dat het evenement door kan gaan als er extra maatregelen worden genomen.

Maatregelen

De aanvullende maatregelen zullen zichtbaar zijn en bezoekers zullen deze merken. De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto’s in het transferium onder de Arena mogen komen. Daarnaast zal er een aantal onzichtbare maatregelen worden genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: