maandag, 27. juni 2016 - 16:49 Update: 27-06-2016 17:29

Bizar liftongeval bij Bart Smit Eindhoven: Moeder en kind klem onder lift

Bizar liftongeval bij Bart Smit Eindhoven: Moeder en kind klem onder lift
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

De Inspectie SZW (voormalige Arbeidsinspectie) gaat onderzoek naar naar een vreemd liftongeval bij een Bart Smit in winkecentrum Woensel in Eindhoven.

Zondagmiddag stapte een moeder met haar kind in de buggy op de begane grond in de lift, terwijl er helemaal geen lift was. De lift was nog op een andere verdieping. Evenwel gingen de liftdeuren open. Nadat moeder en kind ingestapt waren gingen de deuren achter hen dicht en die konden van binnenuit niet meer geopend worden.  Vervolgens kwam de lift door nog onbekende oorzaak ineens naar beneden. Hierdoor werden de vrouw en de kinderwagen tegen de grond gedrukt. De lift stopte pas zo'n vijftig centimeter boven de grond, vermoedelijk omdat de buggy de lift tegenhield.

Door verschillende omstanders en het winkelpersoneel werd met man en macht de deur van de lift verwijderd om moeder en kind uit hun benarde positie te bevrijden, zo meldt politie Eindhoven op Facebook. Het kindje in de buggy raakte bij het ongeval licht gewond, maar inmiddels zijn moeder en kind uit het ziekenhuis ontslagen en maken zij het naar omstandigheden goed. De politie wil alle betrokkenen die behulpzaam zijn geweest bij dit bizarre incident bedanken  voor hun geweldige inzet. Politie Eindhoven: 'Als zij er niet waren geweest had dit wel eens heel anders kunnen aflopen'.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: