dinsdag, 28. juni 2016 - 11:08 Update: 28-06-2016 12:42

'Pas getrouwd stel op huwelijksreis omgekomen door eten vergiftigde vis'

Pas getrouwd stel op huwelijksreis vermoedelijk omgekomen door eten vergiftigde vis
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dominicaanse Republiek

Het pasgetrouwde echtpaar dat in de Dominicaanse Republiek onder raadselachtige omstandigheden om het leven kwam, zou zijn ziek geworden door het eten van besmette vis.

Volgens de artsen, die het stel Jeroen (31) en Michou (28), onderzochten, zouden ze zijn overleden aan de gevolgen van vergiftiging met ciguatoxineDat is een natuurlijk gif dat zich kan ophopen in sommige roofvissen en komt met name voor in het Pacifisch en Caribisch gebied.

Geen zelfmoord of drugsgebruik

De artsen zeggen tegenover de krant dat ze geen enkel bewijs hebben gevonden dat lijkt op zelfmoord of drugsgebruik. Ze gaan dan ook uit van een sterke vergiftiging met ciguatoxine door het eten van besmette vis. Het stel werd na een dagexcursie op hun hotelkamer plotseling ziek waarna ze met spoed naar het ziekenhuis in La Romana werden overgebracht en aldaar vrij snel kwamen te overlijden.

Onderzoek OM

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart om de nabestaanden maximale zekerheid te bieden over de oorzaken van het plotselinge overlijden van deze twee jonge mensen. Onderdeel van het onderzoek houdt ook in onderzoek naar de mogelijkheid van voedselvergiftiging. Wanneer het NFI-onderzoek klaar is, valt nog niet te zeggen.