woensdag, 29. juni 2016 - 15:18 Update: 29-06-2016 15:32

Onderzoek politie en SSiB na vondst hennepkwekerij en vangmiddelen voor vogels

Onderzoek politie en SSiB na vondst hennepkwekerij en vangmiddelen voor vogels
Foto: Archief FBF.nl
Veldhoven

De politie en Samen Sterk in Brabant (SSiB) hebben zondag 26 juni een onderzoek ingesteld na de vondst van een hennepkwekerij en vangmiddelen op een perceel aan de Toterfout in Veldhoven.

Rond 14.30 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er een verdachte auto bij het perceel stond. Toen agenten poolshoogte namen, ontdekten ze een hennepkwekerij in een gebouwtje op het terrein. De plantage bestond uit ruim 200 planten en de benodigde kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn.

Vangmiddelen

Elders op het terrein kwamen de agenten ook vangmiddelen tegen. Daarom is het handhavingsteam buitengebied van SSiB ter plaatse gekomen. Na onderzoek werden op het perceel illegale dierenmedicatie, vangmiddelen, illegale vogels en een illegale vangkooi met levend aas aangetroffen. Dat is allemaal in beslag genomen voor verder onderzoek.

Verdachte

De gebruiker van het perceel, een 81-jarige man uit Veldhoven, is aangehouden. Na verhoor is hij maandagmiddag heengezonden, maar hij is nog wel verdachte. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. SSiB heeft twee Bestuurlijke Strafbeschikkingen Milieu opgemaakt voor de overtredingen van de Flora & Faunawet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: