woensdag, 29. juni 2016 - 20:37

Wereldkampioenen Eierwerpen komen uit Bolsward

Wereldkampioenen Eierwerpen komen uit Bolsward
Bolsward

De kakelverse wereldkampioenes Eiwerpen Grietje Yska en Anneke Tuinenga uit Bolsward zijn op 26 juni in het Engelse Swation wereldkampioen eiwerpen geworden.

Met een afstand van 30 meter werden de Bolswarder dames zondag eerste in een internationaal veld, met deelnemers uit onder andere Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Thailand, Duitsland, Bulgarije, Engeland. Zij zijn het eerste damesteam ooit dat het wereldkampioenschap heeft weten te winnen

De beide dames waren door de Nederlandse Eiwerpfederatie uitverkoren voor deelname aan het door de World Egg Throwing Federation georganiseerde kampioenschap. World President Andrew Dunlop becommentarieerde de Nederlandse delegatie met de woorden:”Prachtige deelneemsters die de kwalititatieve toevoeging aan het evenement waren. Wonderful competitors that brought a touch of class to the event. Waardige vertegenwoordigers van hun land.

De beide dames werden in Engeland begeleid door de voorzitter van de Nederlandse Eiwerpfederatie, Jacques Hoogenboom, die tevens optrad als coach van het team.

Categorie:
Provincie: