zaterdag, 2. juli 2016 - 11:43 Update: 03-07-2016 12:45

Motorrijder rijdt zichzelf dood tijdens vlucht voor politie

Motorrijder ontvlucht politiecontrole en overlijdt na val
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een vermoedelijk Belgische motorrijder is in de de vroege ochtend van zaterdag 2 juli overleden nadat hij ten val was gekomen. Kort daarvoor was de motorrijder gevlucht voor een politiecontrole.

De motorrijder kreeg rond een uur of half vijf 's morgens op de Maasboulevard een stopteken van surveillerende agenten omdat hij slingerend reed. In eerste instantie leek de bestuurder mee te willen werken toen hij op de Oostmaaslaan stopte. Toen de agenten uitstapten, gaf de man echter plotseling gas en vluchtte weg. De agenten zetten de achtervolging in, maar verloren de motor al snel uit het zicht. 

De agenten gaven niet op en doorzochten de buurt. Tijdens deze zoektocht hoorden ze een claxon die niet stopte. Ze volgden het geluid en troffen de motorrijder zwaargewond aan op de 's Gravenweg. Direct startten de agenten met reanimeren. Ook de traumahelikopter werd ingezet. De hulp mocht echter niet meer baten en de motorrijder overleed ter plaatse.

Identiteit

De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de man, die geen identiteitspapieren bij zich droeg en ook niet de persoon is op wiens naam de motor, met een Belgisch kenteken, geregistreerd staat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: