maandag, 4. juli 2016 - 12:52

ANWB verwacht drukte op wegen in Duitsland vanwege uittocht vakantieverkeer

foto van duitsland | fbf
Foto: fbf
Den Haag

In de regio Midden sluiten de scholen vrijdag 8 juli hun deuren maar van een massale uittocht is volgens de ANWB geen sprake. De meeste vakantiegangers vertrekken niet direct aan het begin van de schoolvakantie. Voor degenen die wel naar hun vakantiebestemming reizen is Duitsland komend weekeinde de grootste bottleneck.

Vakantiegangers die door Duitsland rijden ontkomen dit weekeinde nauwelijks aan lange files. In de dichtstbevolkte deelstaat Nordrhein- Westfalen beginnen vrijdagmiddag de vakanties. Zaterdag verwacht de ANWB de meeste files in het noorden rond Hamburg op de A1 en A7. In het zuiden zijn de snelwegen rond Neurenberg (A3) en München (A8, A99) de belangrijkste knelpunten.

België

In België beginnen dit weekeinde de bouwvakanties. Daar vertrekt de eerste grote stroom vakantiegangers richting het zuiden. De drukste wegen in Frankrijk zijn zaterdag de A6 en A7 naar het zuiden en de A10 Parijs-Bordeaux. Ook de route door het Centraal Massief over de A71 en A75 is erg druk, vooral op zaterdag. De wachttijd bij de Mont Blanctunnel richting Italië zal ook flink oplopen.

Alpenlanden

In de Alpenlanden zijn vooral de tunnels de grootste knelpunten. Zo loopt vrijdagmiddag en zaterdag de wachttijd voor de Gotthardtunnel in de Zwitserse A2 op tot twee uur. Voor de Karawankentunnel (A11) van Oostenrijk naar Slovenië verwacht de ANWB zaterdag ruim een uur wachttijd. 

Categorie: