maandag, 4. juli 2016 - 13:45 Update: 04-07-2016 16:29

Vrouw bedreigd tijdens achtervolging

Vrouw achtervolgd en bedreigd
Foto: Archief bon
Nieuwegein

De politie is op zoek naar specifieke getuigen van de aanrijding op de Zuidstedeweg in Nieuwegein tijdens de avondspits op maandag 27 juni.

Rond 17:00 uur kreeg de politie een melding van een vrouw, die samen met twee collega’s in een Volkswagen Lupo reed, achterna wwerden gezeten op de A.C. Verhoefweg in de richting van Nieuwegein. Ze werden achtervolgt door drie mannen in een donkergroene Mercedes. De mannen sneden de vrouw meerdere malen af en bedreigde haar. 

Bij de verkeerslichten bij de Blokhoeve stopte de Mercedes en twee mannen stapten uit. Ze gooiden een voorwerp naar de auto waar het slachtoffer in zit. In paniek reeden ze met hoge snelheid verder over de A.C. Verhoefweg. Bij de kruising met de Zuidstedeweg proberde de mannen de deuren te openen van de Volkswagen, maar de bestuurder wist weg te rijden. Als de Volkswagen bijna bij het politiebureau was, moet de bestuurder remmen. De bestuurder van de Mercedes reed toen vermoedelijk op hen in, waardoor de auto waarin de vrouw zit, begint te tollen en tot stilstand kwam tegen een paal. De mannen in de Mercedes reden dan weg in de richting van de ’s Gravenhoutseweg.

Specifieke getuigen

De recherche heeft tot op heden enkele getuigen gesproken, maar is nu specifiek op zoek naar getuigen die de eerste aanrijding en het gooien van het voorwerp op de A.C.Verhoefweg hebben zien gebeuren en naar ooggetuigen die de tweede aanrijding op de Zuidstedeweg ter hoogte van de Voorstede, daadwerkelijk hebben zien gebeuren.

Ook willen de politie graag in contact komen met de motorrijder, die zich na de aanrijding bij de slachtoffers zou hebben gemeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: