dinsdag, 5. juli 2016 - 10:24 Update: 05-07-2016 10:25

Wildwest-taferelen tijdens achtervolging tieners (14-15) in gestolen auto

Wildwest-taferelen tijdens achtervolging tieners (14-15) in gestolen auto
Foto: fbf
Tilburg

De politie hield dinsdagochtend kort na 1.00 uur op de Leendestraat en de Bijsterveldenlaan in Tilburg twee jongens van 14 en 15 jaar uit die plaats aan na een achtervolging met een mogelijk gestolen auto.

Even daarvoor kwam bij de politie een melding binnen dat in een straat in de wijk Heerevelden in Tilburg een auto wordt gestolen, waarop agenten die kant op gaan. In de buurt van winkelcentrum Heyhoef zien agenten het voertuig rijden met gedoofde verlichting. Omdat op een stopteken van de politie niet wordt gereageerd, zetten agenten de achtervolging in. Onder meer gezien de gevaarlijke verkeerssituatie sluiten ook andere politievoertuigen aan.

Botsing

Op de Lombardijenlaan ziet een agent kans om de auto in te halen. De bestuurder van de auto ramt vervolgens tot twee keer toe de achterzijde van de politieauto. Daarna rijdt het voertuig tegen twee geparkeerde auto’s aan en komt tot stilstand. De twee inzittenden van de auto nemen daarop de benen en splitsen zich op, maar agenten weten het tweetal snel te achterhalen.

Verder onderzoek

De jonge verdachten zitten vast op het politiebureau. Het voertuig bleek op naam te staan van de opa van de bestuurder. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de twee van plan waren en of er inderdaad sprake was van diefstal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: