dinsdag, 5. juli 2016 - 23:28 Update: 06-07-2016 17:37

Van Rijn maakt lijst van onder de maat presterende verpleeghuizen bekend

Staatssecretaris Van Rijn maakt lijst van onder de maat presterende verpleeghuizen bekend
Foto: fbf
Staatssecretaris Van Rijn maakt lijst van onder de maat presterende verpleeghuizen bekend
Foto: Archief EHF
Den Haag

Na aandringen door verschillende partijen in de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de lijst bekendgemaakt van de verpleeghuizen die onder de maat presteren.

Als het aan de Kamer ligt, komt er nog deze week een debat met Van Rijn over de situatie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de grootste zorgen over deze elf instellingen: Careyn, Evean Zorg Amsterdam, Stichting Amstelring Groep, Stichting Antroz antroposofische woonzorggroep, Stichting Beweging 3.0, Stichting Humanitas, Stichting IJsselheem Holding, Stichting Laurens, Stichting WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), Stichting Zorggroep Florence en Zorggroep Groningen. Dit melden verschillende media dinsdagavond.

Dat deze instellingen vaak niet aan de normen voldoen, betekent overigens niet dat alle verpleeghuizen die onder zo'n instelling vallen onder de maat presteren. De kwaliteit en veiligheid van zorg kan bij de ene locatie op orde zijn, terwijl een andere locatie van dezelfde aanbieder flinke tekortkomingen heeft, aldus de inspectie.

Reactie Amstelring

De Raad van Bestuur Amstelring laat in een reactie weten dat Amstelring niet staat onder verscherpt toezicht.

De Raad van Bestuur Amstelring herkent de noodzaak tot verbeteringen in een aantal locaties. Amstelring werkt via verbeterplannen en interne audits aan oplossingen. Het gaat volgens Amstelring om speerpunten als: cliëntdossiers op orde, digitale cliëntdossiers, deskundigheidsbevordering, minder flexpersoneel en meer handen aan het bed. 

 

Categorie:
Provincie: