vrijdag, 8. juli 2016 - 11:45 Update: 08-07-2016 11:46

ProRail verwacht overlast rond Utrecht door werkzaamheden

ProRail verwacht overlast rond Utrecht door werkzaamhedenrails trein | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

ProRail vernieuwt alle sporen rond Utrecht en legt nieuwe sporen aan. Daardoor kunnen er in de toekomst 150 treinen per uur van en naar Utrecht rijden, terwijl dat er nu 100 per uur zijn. Van zaterdag 9 juli tot en met zondag 17 juli gaan ze weer een flinke stap zetten. In die periode rijden er minder treinen van en naar Utrecht.

Gedurende negen dagen werkt ProRail aan de vernieuwing van de perrons 5 en 6 en gaan we aan de slag met de beveiligingssystemen. Eind augustus zetten ze de volgende grote stap. Dan is de spoorvernieuwing voor een groot deel afgerond. Utrecht krijgt er dan een station bij: Utrecht Vaartsche Rijn.

Reisinformatie

Door de werkzaamheden rijden er van zaterdag 9 juli tot en met zondag 17 juli minder treinen van en naar Utrecht. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein. Advies; check voor vertrek de Reisplanner van NS of kijk op www.ns.nl/treinverkeerutrecht

Categorie:
Provincie: