vrijdag, 8. juli 2016 - 11:49

Hellevoeter ernstig mishandeld om geldschuld

Hellevoeter ernstig mishandeld om geldschuld
Foto: SXC
Hellevoetsluis

Een ruzie om geld resulteerde in de nacht van donderdag op vrijdag 1 juli in een zware mishandeling van een 25-jarige man uit Hellevoetsluis. Twee plaatsgenoten van 24 en 26 jaar zijn aangehouden. De man is in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden en diverse kneuzingen.

Donderdag rond middernacht liep de 25-jarige man door Hellevoetsluis op weg naar een vriend, toen hij twee bekenden tegenkwam. Een van de twee mannen was hij nog geld schuldig. Toen hij dat niet kon overhandigen, namen ze hem mee naar een woning. Daar zou de man zijn mishandeld. Onder andere zou zijn kleding in brand zijn gestoken. De man raakte ernstig gewond aan zijn handen en gezicht. De verdachten doofden zelf de vlammen en namen hem een paar uur later mee naar een andere woning. Daar lieten ze hem achter. Vrijdagochtend rond 10.00 uur verliet het slachtoffer die woning en liep naar een vriend. Daar belde hij de politie. Bij aankomst lieten geschrokken agenten direct een ambulance komen. De man is naar het ziekenhuis gebracht waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Aangehouden en voorgeleid

Op basis van zijn verklaringen kon direct een 26-jarige Hellevoeter aangehouden worden in zijn woning. Na verder onderzoek werd de 24-jarige verdachte zondagavond 3 juli aangetroffen en gearresteerd in Oudenhoorn. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen langer vast gezet. De politie zet het onderzoek voort.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: