zaterdag, 9. juli 2016 - 9:39 Update: 09-07-2016 16:40

Ministers in het huidige kabinet willen meer bewindspersonen vanwege werkdruk

Ministers vinden werkdruk veel te hoog
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Ministers in het huidige kabinet willen graag meer bewindspersonen in een volgende kabinetsperiode. De werkdruk zou op dit moment veel te hoog zijn.

Vooral op de ministeries Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie kunnen wel een extra bewindspersoon gebruiken. Dit schrijft NRC zaterdag. Hoewel premier Rutte de club bewindslieden graag klein wil houden, zie VVD-fractieleider Halbe Zijlstra juist graag dat er in een volgend kabinet meer ministers komen. Ook Diederik Samsom ziet de hoge werkdruk.

Onder Rutte telden de kabinetten de minste ministers en staatssecretarissen in decennia. Maar volgens de ministers hebben ze nu een veel te drukke baan. Zo zegt Edith Schippers van Volksgezondheid: ''Je kunt wel vóór minder bewindslieden zijn, maar heb je dan ooit bekeken hoe ongelooflijk druk de staatssecretaris en ik het hebben?' Ook Bert Koenders van Buitenlandse Zaken geeft aan dat hij door de hoge werkdruk aan bepaalde zaken niet toekomt.

Eén van de problemen is dat de ministers zich te weinig kunnen laten zien in het buitenland. Minister Bert Koenders en zijn collega Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel moeten vaak in het buitenland zijn. Om zijn drukke baan goed uit te kunnen voeren gaat minister Stef Blok (Wonen) juist niet naar het buitenland, als dat niet perse hoeft. Blok:'“Als ik wil weten hoe de woningmarkt in een ander land werkt, pak ik het laatste OESO-rapport erbij.', zo schrijft z24 zaaterdag.

Categorie: