zaterdag, 9. juli 2016 - 10:20 Update: 10-07-2016 9:13

Vakantiegangers muurvast in files in het zuiden

Vakantiegangers vast in files in het zuiden
Foto: fbf
Parijs

Vakantiegangers onderweg naar het zuiden staan zaterdagochtend al vroeg vast. Dit meldt de VID.

Voor de Zwitserse Gotthardtunnel staat richting Italie al praktisch de hele nacht file. Rond 04:30 uur was de wachttijd dik een halfuur. Momenteel is de wachttijd in 7 kilometer file zelfs opgelopen tot één uur en een kwartier. In Duitsland staan vroege vertrekkers vast op de belangrijkste route richting Oostenrijk. Opgeteld staat er op de A3 tussen het Roergebied en Oostenrijk al meer dan 35 kilometer file. Oorzaken: werkzaamheden en ongelukken.

Frankrijk en België

In Frankrijk zijn de eerste files om 05:30 uur bij Parijs ontstaan. Ook op de Route du Soleil (A7) tussen Lyon en de Middellandse Zee loopt het nu ook al wat vast. De drukte zet verder door met een piek rond lunchtijd. In Belgie vallen files door grenscontroles op. Nederlanders kunnen het best via Doornik reizen (E42/A27) reizen om deze files voor te zijn.

Update 10:09 uur

Zoals verwacht lopen de files flink op. In Frankrijk zijn de drukste routes de A7 richting het zuiden en de A10 tussen Parijs en Bordeaux. Ook files door grenscontroles tussen België en Frankrijk vallen op. Nederlanders kunnen beter via Doornik rijden om deze drukte te ontwijken.

Categorie:
Tag(s):