zondag, 10. juli 2016 - 10:43 Update: 10-07-2016 21:06

Code geel in noordoosten voor onweersbuien en hagel

KNMI geeft opnieuw code geel voor kans op onweer
Foto: Archief EHF
De Bilt

Het KNMI waarschuwt met code geel voor onweersbuien in het noordoosten van ons land.

Vandaag zijn er naast zonnige perioden ook stapel- en sluierwolken. Vanavond neemt van het westen uit de bewolking toe, waaruit lokaal af en toe wat buiige regen kan vallen. Vooral in het noordoosten is er kans op onweersbuien met hagel, windstoten en plaatselijk veel regen in korte tijd. De maxima lopen uiteen van 20 graden op de Wadden tot lokaal 28 graden in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is eerst nog zwak, langs de kust matig tot vrij krachtig. In de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust, 5 à 6 Bft. In de avond draait de wind tijdelijk naar het westen.

Komende nacht is er in het oosten eerst nog kans op wat buiige regen, verder is het overal droog. De minimumtemperaturen liggen rond de 16 graden. De wind is zuidwestelijk en blijft matig van kracht, langs de kust staat een (vrij) krachtige wind.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt en met name in de middag valt er af en toe buiige regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden in het noordwesten tot 23 graden in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt verder toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6 à 7 Bft, langs de kust. De wind is bovendien vlagerig, langs de kust zijn windstoten tot circa 70 km/uur mogelijk. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):