maandag, 11. juli 2016 - 9:07 Update: 11-07-2016 9:10

Minister Bussemaker maakt mobiel erfgoed voor een groter publiek toegankelijk

Minister Bussemaker maakt mobiel erfgoed voor een groter publiek toegankelijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Minister Bussemaker maakt mobiel erfgoed voor een groter publiek toegankelijk. Nu is het zo dat historische (zweef)vliegtuigen, schepen, treinen en fietsen vaak alleen te bewonderen zijn voor hun eigenaren. Door de nieuwe subsidieregeling krijgt dit bijzondere erfgoed meer gezicht, en kan iedereen genieten van de voertuigen. De bewindsvrouw stelt ruim € 900.000,- beschikbaar.

Vandaag heeft Bussemaker ‘de Toonbeelden van Mobiel Erfgoed’ aangeboden aan de Tweede Kamer. De Toonbeelden laten ontwikkelingen en gebeurtenissen in de geschiedenis van Nederland zien waar mobiel erfgoed een grote rol bij speelde. De komende jaren wil Bussemaker met geld initiatieven zoals Toonbeelden verder ondersteunen, zodat de zichtbaarheid van mobiel erfgoed vergroot wordt. 

Virtueel museum

Met deze subsidieregeling wordt het mogelijk om een virtueel museum vorm te geven. In dat museum krijgt mobiel erfgoed een herkenbaar gezicht met karakteristieke, toonaangevende voorbeelden. Die toonbeelden worden in het digitale museum gekoppeld aan de historische ontwikkeling van Nederland. Zo kunnen bezoekers een tocht maken door de vervoersgeschiedenis. 

Categorie:
Provincie: