woensdag, 13. juli 2016 - 9:06 Update: 13-07-2016 13:50

Achtervolging Rotterdam eindigt in België met waarschuwingsschoten

Achtervolging Rotterdam eindigd in België met waarschuwingsschot
Foto: fbf
Rotterdam

De politie hield dinsdagavond 12 juli vier Belgische verdachten aan na een achtervolging die startte bij Zuidplein en eindigde bij het Belgische Hoevenen. Aanleiding voor de achtervolging was een melding van een ruzie in een taxi. Toen agenten het voertuig wilden controleren werd mogelijk geschoten.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er een ruzie gaande was in een taxi nabij Zuidplein. Agenten die achter het voertuig reden, wilden de bestuurder staande houden. Hierop hoorden de agenten een harde knal, waardoor zij het vermoeden kregen dat er in de taxi geschoten was. De agenten gaven de bestuurder direct een stopteken. Deze negeerde dit echter en de taxi ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de A15 en de A16

Waarschuwingsschoten

Meerdere politievoertuigen werden ingezet om de agenten te assisteren in hun poging de taxichauffeur tot stoppen te dwingen. De taxi bleef echter met hoge snelheden doorrijden en manoeuvreerde op gevaarlijke wijze tussen het overige verkeer door, via de A17, A58 en A4 door naar België. Ondertussen verleende ook de politiehelikopter bijstand aan de agenten op de grond in hun poging de taxi te laten stoppen. Uiteindelijk vloog de taxi ter hoogte van het Belgische Hoevenen uit de bocht toen deze de snelweg wilde verlaten. De agenten sommeerden vervolgens de verdachten om uit te stappen. In verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen deden ze dit met getrokken wapen (BTGV, Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten). Toen de verdachten nog steeds weigerden mee te werken, zagen de agenten zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen. Omdat de verdachten ook toen nog niet meewerkten, werd een keer gericht geschoten. Pas toen gaven de verdachten het op en gaven zich over aan de agenten. De vier mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verder onderzoek

Een van de verdachten heeft tijdens het incident een hoofdwond opgelopen. Onderzocht wordt wat hiervan de oorzaak is. De taxi is in beslag genomen om ook nader onderzocht te worden. Bij een van de politievoertuigen die betrokken was bij de achtervolging sneuvelde onderweg een ruit. Ook hiervan wordt nog bekeken wat de oorzaak is geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: