woensdag, 13. juli 2016 - 22:14

Subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen met drie jaar verlengd

Subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen met drie jaar verlengd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen is vandaag verlengd met drie jaar. Dit betekent dat mensen, die in de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2018 slachtoffer zijn van een woning- of bedrijfsoverval, een subsidie van maximaal 1.000 euro kunnen aanvragen voor genomen maatregelen om herhaling van een overval te voorkomen.

Slachtoffers van een overval lopen namelijk een grotere kans om opnieuw slachtoffer te worden van een overval. Het nemen van preventieve maatregelen kan deze kans aanzienlijk verkleinen. De overheid wil dit stimuleren. Preventieve maatregelen zijn bijvoorbeeld het vervangen van sloten, het aanbrengen van buitenverlichting of het plaatsen van camera’s. De subsidieregeling overvallen is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen voor de aanpak van overvallen.

Subsidie aanvragen

Slachtoffers kunnen hun subsidieaanvraag tot 1 juli 2019 indienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het Schadefonds voert de subsidieregeling overvallen sinds 2010 uit namens de minister van Veiligheid en Justitie. Het aanvragen van een subsidie is eenvoudig en de afhandeling is snel. Sinds de start van de regeling hebben bijna 3.000  slachtoffers een subsidie aangevraagd. In 2015 keerde het Schadefonds bijna 233.423 euro uit voor het nemen van preventieve maatregelen.

Tegemoetkoming Schadefonds Geweldsmisdrijven

Slachtoffers van een overval, die daarbij ook ernstig lichamelijk en/of psychisch letsel oplopen, komen mogelijk ook in aanmerking voor een ‘reguliere’ financiële tegemoetkoming van het Schadefonds. Met deze tegemoetkoming erkent het Schadefonds het onrecht en leed dat slachtoffers is aangedaan en de eventuele financiële schade die zij daarbij opliepen. Kijk voor meer informatie bij Ik ben slachtoffer op de website van het Schadefonds.

Categorie:
Provincie: