donderdag, 14. juli 2016 - 9:21 Update: 15-07-2016 8:51

Ontvoerde Amsterdammer weer terecht

Ontvoerde Amsterdammer Soufyan Essabaouni weer terecht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De 21-jarige Amsterdammer Soufyan E. die sinds een week werd vermist, is weer terecht. Dat bevestigt de politie donderdagochtend.

Rond 07.00 werd de neef van Soufyan ingelicht dat hij thuis zou zijn gekomen. 'We zijn ontzettend blij en opgelucht dat hij weer terecht is', aldus de neef van Soufyan tegen AT5. De politie kan verder nog niks zeggen over de toedracht van zijn vermissing.

E. werd een week geleden in Zwanenburg door onbekenden klemgereden. Hij reed in een zwarte Audi van zijn oom. Toen hij wilde vluchten, werd hij onder vuur genomen en uiteindelijk ontvoerd.

De ontvoering was waarschijnlijk een vergissing. Het vermoeden is dat Mohammed, in wiens auto E. reed, doelwit van de ontvoering had moeten zijn. Mohammed is een zakenrelatie uit de drugshandel van de dinsdag ontvoerde Wendel M. (36) uit Landsmeer. Mohammed zou geen onbekende zijn in het Amsterdamse criminele milieu. Dit schreef Het Parool maandag.

Die zou banden hebben met Wendel M., de man die vorige week dinsdag in Zaandam ontvoerd werd. Ook hij is geen onbekende in het circuit. De politie vermoedt een verband tussen beide ontvoeringen.

De moeder van E. riep gisteren de ontvoerders nog op om iets te laten horen: "Geef een signaal dat hij nog leeft. Alsjeblieft, ik kan echt niet meer langer zo. Een week is echt heel lang om in zo'n situatie te leven."

De politie heeft 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: