donderdag, 14. juli 2016 - 12:21

Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek naar hennepkwekerijen

Onderzoeksraad voor Veiligheid start onderzoek naar hennepkwekerijen
Foto: fbf archief
Den Haag

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een onderzoek starten naar de gevaren van hennepkwekerijen in onder andere woonwijken.

Ongeveer tien procent van de gebouwbranden in Nederland wordt in verband gebracht met de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Dergelijke branden brengen ook risico’s met zich voor de omgeving, zeker waar het woonwijken betreft. Om die reden is de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek gestart naar de fysieke veiligheidsrisico’s van hennepkwekerijen. De Onderzoeksraad wil weten hoe groot de risico’s van hennepkwekerijen in de woonomgeving zijn en hoe het komt dat die risico’s niet worden onderkend dan wel beheerst.

In het onderzoek kijkt de Raad onder meer naar de initiatieven van verschillende partijen om gegevens van overheid en bedrijfsleven te combineren en zo de kwekerijen in kaart te brengen. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag welke partijen een bijdrage kunnen leveren aan het lokaliseren van hennepkwekerijen en welke maatregelen zij treffen om risico’s voor de burgers te voorkomen of te beperken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: