donderdag, 14. juli 2016 - 18:40 Update: 15-07-2016 10:30

'Ook Wendel M. weer vrij'

Ook ontvoerde Wendel M. weer vrij
Foto: Politie Zaandam
Amsterdam

De politie van Noord-Holland Noord heeft de vrijlating van Wendel M. tegenover de media bevestigd, maar omdat het onderzoek nog gaande is, kan ze nog niets zeggen over de toestand van M. of over wat er precies is gebeurd.

De zus van M. heeft donderdagavond tegen RTL Boulevard over haar broer gezegd : 'Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling.' Sébas Diekstra, de advocaat van de familie van Meijer heeft de media gevraagd om de familie met rust te laten, omdat die een zware tijd doormaakt. Dit meldt het AD donderdag.

Nadat donderdagochtend bekendgemaakt werd dat de 21-jarige ontvoerde Soufyan E. was vrijgelaten, blijkt nu ook de ontvoerde Wendel M. (36)uit Landsmeer weer vrij te zijn. Dit heeft de advocaat van de zus en de broer van Wendel M., Sébas Diekstra, donderdagavond bekendgemaakt, zo melden verschillende media donderdag. Vandaag werd ook al bekendgemaakt dat de 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni door zijn ontvoerder is vrjigelaten. M. is nog niet in staat om door de politie gehoord te worden.

Wendel M. werd op 5 juli ontvoerd in Zaandam. Soufyan E. een dag later. Hij werd op een parkeerterrein in Zwanenburg klemgereden door een witte Seat Leon. Als hij aan zijn belagers probeert te ontkomen, wordt er op hem geschoten. E. reed in een zwarte Audi van zijn oom.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: