vrijdag, 15. juli 2016 - 15:44 Update: 15-07-2016 19:58

Vakantieverkeer in enorme files door grenscontroles

Vakantieverkeer in enorme files door grenscontroles
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lijnden

Nieuwe en bestaande grenscontroles zorgen na de aanslagen in Nice voor enorme files van en naar Frankrijk. Vooral vakantiegangers die onderweg zijn tussen Frankrijk en Spanje moeten veel geduld hebben. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst vrijdag.

De Franse regering heeft na de aanslagen in Nice besloten om de grenzen tussen Frankrijk en Spanje direct strenger te bewaken. De A9 tussen Perpignan en Barcelona is veranderd in een parkeerplaats. Nederlandse vakantiegangers staan voor de grens in bijna 30 kilometer file. De wachttijd loopt op tot meerdere uren. Op de A63 tussen Bordeaux en Spanje staat 5 kilometer grensfile.

Belgische grensfiles

Nederlandse vakantiegangers die onderweg zijn naar Frankrijk komen ook flink in de file. De bestaande grenscontroles blijven hier nog de hele zomervakantie gehandhaafd. Ondanks dat de files veel langer zijn dan gewoonlijk zijn de controles niet verscherpt. Op de E17 tussen Kortrijk en Lille staat 10 kilometer file. Ook op de E19 tussen Brussel en Frankrijk staat het vast (8 kilometer). De wachttijd op de E17 is bijna twee uur. De VID waarschuwt Nederlanders de komende tijd rekening te blijven houden met grensfiles.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: