maandag, 18. juli 2016 - 15:56 Update: 18-07-2016 21:23

Pokémon Go-spelers gaan ook echte boeven vangen

'Pokémon Go-spelers moeten vanaf nu ook echte boeven vangen'
Foto: Politie
Roosendaal

De politie in Roosendaal denk met Pokémon Go ook een gat in de markt te hebben gevonden.

De politie roept PokémonGo spelers op om in hun zoektocht naar de stripfiguurtjes ook hun ogen en oren open te houden op de plekken waar zij komen en verdachte situaties te melden via 112.

De Pokémon Go rage slaat ook toe in Roosendaal.Veel mensen zijn op straat en spelen het spel op hun telefoon. Politieteam Roosendaal ziet mogelijkheden om Pokémonjagers in te zetten en zo woninginbrekers af te schrikken.

Verdachte situatie

Denise van Zundert van het politieteam : “Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go spelers tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto’s en / of een signalement van een verdacht persoon. Let wel op, de stripfiguurtjes zijn vaak verstopt op plekken die niet – of moeilijk – toegankelijk zijn. Dit kan leiden tot meldingen van verdachte personen, die achteraf gewoon Pokémonjagers blijken te zijn.
 

Om de Pokémonjagers er op te attenderen alert te zijn is een sticker ontwikkeld. De stickers worden op de buurtpreventieborden in een aantal wijken in Roosendaal geplakt. Het politieteam onderzoekt de mogelijkheden om op plekken waar veel wordt ingebroken zogenoemde PokéStops en PokéGyms te plaatsen.

Veiligheid

De politie blijft wel waarschuwen dat de jacht op de virtuele stripfiguurtjes soms gevaarlijke en ongewenste situaties op kan leveren. Vooral wanneer spelers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Let op de veiligheid van omstanders en jezelf en houd je aan de geldende verkeersregels. Zorg er voor dat je geen overlast  veroorzaakt door zomaar in iemands achtertuin te klimmen, verplaats je niet op verboden of afgesloten terrein en voorkom dat je je op gevaarlijke plaatsen zoals een langs een spoorlijn begeeft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: