dinsdag, 19. juli 2016 - 17:14 Update: 19-07-2016 17:26

Telefoon van 16-jarige jongen gestolen tijdens Pokémon spel

Telefoon van 16-jarige jongen gestolen tijdens Pokémon spel
Foto: Politie
Delft

Een 16-jarige jongen is maandagmiddag in Delft slachtoffer geworden van een straatroof toen hij het Pokémon Go spel aan het spelen was en een onbekende man zijn telefoon uit zijn handen griste. Dit meldt de politie dinsdag.

De 16-jarige Delftse jongen liep rond 15.45 uur in de speeltuin van het parkje tussen Poptahof Zuid en Poptahof Noord. Met zijn telefoon in beide handen liep hij richting wat bosjes om daar een virtuele Pokémon te vangen. Op dat moment liep er een man zijn kant op. 

Telefoon gestolen

Deze man had ook een mobiele telefoon in zijn handen waardoor het leek of hij ook deel nam aan het spel. Dit bleek niet het geval toen hij opeens de telefoon van de jongen uit diens handen trok en daarna wegrende tussen de flat Poptahof Noord in de richting van de Westlandseweg.

Signalement

De verdachte is tussen de 20 a 25 jaar oud en heeft een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in een zwart trainingspak, vermoedelijk van het merk Nike en had een zwarte pet op zijn hoofd. Hij droeg hoge, zwarte Nike sportschoenen van een ouder model. 
Blijf alert

De politie vraagt spelers van dit spel goed op hun telefoon te letten. Tijdens het spel ligt de aandacht soms wat meer op het vangen van de Pokémon, dan bij het veilig omgaan met hun telefoon en de omgeving. Hou dus ook je ogen open voor wat er in de echte wereld gebeurt.

Categorie:
Provincie: