donderdag, 21. juli 2016 - 13:33

Haagse strand heeft extra betonpaden voor rolstoelers en kinderwagens

Haagse strand heeft extra betonpaden voor rolstoelers en kinderwagens
Foto: Gem. Den Haag
Den Haag

Het strand is voor iedereen. Daarom wordt het Haagse strand toegankelijker gemaakt voor minder validen en families met jonge kinderen.

Toegankelijkheid van het strand is één van de doelstellingen van de nieuwe Haagse gemeentelijke strandnota ‘Het strand is voor iedereen 2017 – 2022’. Met het aanbrengen van een betonpad van 70 meter lang bij strandpaviljoen La Cantina is ook dit deel van het Zuiderstrand nu toegankelijk voor iedereen. Ook aan de zuidkant van Kijkduin is er een extra betonpad bijgekomen.

Het Haagse strand heeft daarmee vijf betonpaden vooral bestemd voor mensen met een beperking, zodat zij dichter bij het water kunnen komen met hun eigen hulpmiddel. De paden zijn natuurlijk ook handig voor kinderwagens. Twee paden liggen op het strand van Scheveningen-Bad, twee op het strand van Kijkduin en een op het Zuiderstrand. Aan het einde van het strandseizoen worden de paden weer verwijderd.

Stichting Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, is blij met de extra paden: ‘Het strand is zo’n fijne plek om naar toe te gaan. Mooi dat het op steeds meer plekken voor iedereen toegankelijk is’.