vrijdag, 22. juli 2016 - 13:30 Update: 23-07-2016 21:57

Bij drama Amsterdam omgekomen baby blijkt neefje dj Fajah Lourens

Vader springt met baby uit het raam, beide overleden
Foto: Bon
Amsterdam

Op vrijdagmiddag zijn rond 12.40 uur een baby van 11 maanden oud en de vader van 32 jaar oud overleden na een sprong uit een raam van een woning in de Eendrachtstraat in Amsterdam. Omdat in de woning mogelijk een handgranaat achtergebleven was zijn woningen in de directe omgeving ontruimd en de bewoners opgevangen in de Rai en het Stadsdeelkantoor. Daarna zijn specialisten van de Explosieven Opruimgsdienst binnengegaan.

In de woning van waaruit mogelijk gesprongen was werd de vermoedelijk moeder van de gesprongen en overleden man aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen hoe zij om het leven is gekomen. In de woning is een handgranaat aangetroffen en die is door de EOD ontmanteld en veiliggesteld.

Handgranaat

Het incident begon toen de moeder haar zoontje van 11 maanden oud wilde ophalen bij zijn oma in de Eendrachtstraat.  In de woning was haar ex, de vader van hun zoontje aanwezig. Bij binnenkomst van de vrouw draaide de vader van hun kind door en haalde hij een handgranaat tevoorschijn en trok zijn ex een kamer in. De vrouw en moeder van de baby wist de woning te ontvluchten. Direct werd de politie geïnformeerd en die direct ter plaatse ging. In een dergelijk geval wordt ook het arrestatieteam en onderhandelaars gealarmeerd.  Korte tijd later is de man met de baby uit het raam gesprongen met voor beiden fatale gevolgen. Omdat er zeer vermoedelijk een handgranaat op scherp lag in de woning moest men zeer voorzichtig de woning betreden.

De moeder is opgevangen door politiemensen en overgebracht naar een politiebureau.

Fajah Lourens

​Zaterdag werd door een bericht op het Instagram-account van dj Fajah Lourens duidelijk dat het haar zus betreft die betrokken blijkt te zijn bij dit drama en dus haar neefje van 11 maanden heeft verloren.  

'Een familie drama lijkt altijd zo ver weg! Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van zulk dergelijk nieuws. Ik heb nooit durven denken dat wij ooit zelf zo iets zouden meemaken, schrijft Fajah.

'Helaas zijn wij gister ons lieve kind, neefje, kleinkind verloren. De afgelopen twee maanden heb ik dagelijks mogen genieten van mijn heerlijke neefje Elfin die samen met mijn zusje bij ons woonde. Helaas blijft zijn bedje nu leeg',aldus Fajah.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: