zondag, 24. juli 2016 - 10:00 Update: 24-07-2016 11:42

Lekkende vaten Wolfheze houden brandweer bijna etmaal bezig

Lekkende vaten Wolfheze houden brandweer bijna etmaal bezi
Foto: Archief EHF
Wolfheze

De brandweer in Wolfheze is bijna een etmaal bezig geweest met een Deense vrachtwagen waarvan een aantal vaten lek is geraakt.

Lekkende vaten

De vrachtwagen stond zaterdagmiddag op de Rijksweg N224 ter hoogte van Wolfheze toen bleek dat een aantal vaten die zich in de vrachtwagen bevonden lek waren geraakt en voor een vervelende geur zorgden.

Geur

De brandweer pompte de vloeistoffen zaterdag al over in ander vaten maar zondagachtend bleek dat er toch nog een chemische reactie ontstond. De brandweer gaf al eerder aan dat de geur die vrij is gekomen geen schadelijke stoffen bevat maar adviseerden de omwonenden bij Hazeleger wel om ramen en deuren gesloten te houden.

Zandwal

Zondag heeft de brandweer met zand een wal rond de vaten gemaakt zodat de reagerende lekkende vloeistoffen worden opgevangen en niet kunnen wegstromen. Het gedeelte zal later worden gesaneerd. Even na 11.00 uur zondagochtend werd een rijstrook van de N224 weer vrijgegeven voor het verkeer en konden de ramen en deuren van de omliggende woningen weer worden opengezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):