dinsdag, 26. juli 2016 - 14:43

15 maanden cel voor aanrandingen Utrecht

15 maanden cel voor aanrandingen Utrecht
Foto: SXC
Utrecht

Een 23-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot 15 maanden jeugddetentie waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor aanranding van drie verschillende slachtoffers in 2010 en 2011. De man moet zich na zijn celstraf twee jaar aan verschillende voorwaarden houden. Als de man dit niet doet, moet hij alsnog de 6 maanden voorwaardelijke celstraf uitzitten.

Drie slachtoffers

De man kwam in beeld toen het aangetroffen DNA op een van de slachtoffers overeen kwam met zijn  DNA. Hij was 16, 17 en net 18 jaar toen hij de feiten pleegde. Hij betastte onder andere de borsten van de slachtoffers, bij twee van hen deed hij dat onder bedreiging van een mes. Bij één slachtoffer ging de man verder en betastte hij ook haar vagina. De man bekent de feiten en heeft verklaard over wat hij heeft gedaan.

Behandeling

De man zit momenteel in detentie. Daar is hij begonnen met een behandeltraject voor zijn stoornis. De behandelaar laat weten dat de jongeman gemotiveerd is en vorderingen maakt. De verdachte zelf heeft aangegeven dat hij de feiten nooit meer wil plegen. Om te voorkomen dat de man ook daadwerkelijk geen strafbare feiten meer zal plegen, wordt hij na zijn detentie intensief begeleid (ITB-PlusU verlaat Rechtspraak.nl). Ook moet hij  deelnemen aan een programma voor zedendelinquenten. 

Andere straf

De rechtbank komt tot een andere straf dan de officier van justitie heeft geëist omdat drie feiten bewezen kunnen worden. De man werd door de officier in eerste instantie ook verdacht van twee andere aanrandingen. In het dossier is volgens de rechtbankonvoldoende bewijs aanwezig om te kunnen zeggen dat deze man verantwoordelijk is voor de andere twee zaken. Naast de gevangenisstraf moet de man een schadevergoeding betalen aan een van de slachtoffers die daarom gevraagd had. 

Categorie:
Provincie: