dinsdag, 26. juli 2016 - 20:59 Update: 27-07-2016 7:59

15-jarig kind maakt het agent te bont en knap lastig

Agent valt over wapenstok door fout in politie-uniform
Foto: fbf
Arnhem

Een 15-jarige jongen uit Arnhem is op maandagmiddag 25 juli door de politie in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou een ei naar een agent hebben gegooid waarna er een situatie ontstond die escaleerde.

Een agent fietste omstreeks 15.50 uur over de Visserslaan. Op een gegeven moment merkte hij dat er een ei in zijn richting werd gegooid. Ook rende er een jongen hard naar hem toe. De agent kon hem nog net afwenden om niet van zijn fiets te vallen. De 15-jarige Arnhemmer kwam ook naar de agent toe en had direct een grote mond. Hij verklaarde dat het gegooide ei van hem was. De Arnhemmer voegde zich bij een groep jongeren die daar in de buurt stond, waarop de hele groep vervelend begon te doen naar de agent.

Achtervolging

De 15-jarige vond het vervolgens nodig om de diender uit te schelden. Toen de agent de jongen wilde aanhouden, ging hij er vandoor. Er ontstond een achtervolging door de wijk, waarbij de jongen twee keer een fiets pakte die niet van hem was. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden waar hij achterin stapte. Toegesnelde politieagenten slaagden er in de Arnhemmer uit de auto te krijgen en aan te houden. Hierbij is pepperspray gebruikt. Omstanders moesten op afstand gehouden worden. De 15-jarige is ingesloten in het politiebureau.

Categorie:
Provincie: