dinsdag, 26. juli 2016 - 22:02 Update: 27-07-2016 9:53

Acties KLM na verstrijken ultimatum

Acties KLM op handen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

Een ultimatum dat vakbond FNV dinsdag aan KLM had gesteld is om 18.00 uur verstreken zonder dat KLM op de eisen is ingegaan. De vakbond, die een deel van het grondpersoneel vertegenwoordigt, wil nu actie gaan voeren.

''Na jaren van verslechteringen en 0-lijnen (sinds 2012 geen structurele loonsverhoging), vinden wij het meer dan gerechtvaardigd dat er weer geïnvesteerd wordt in het grondpersoneel. Daarnaast is er wat FNV Luchtvaart betreft geen ruimte voor verslechteringen, juist nu we nog midden in een pijnlijke reorganisatie (HPO) zitten en het naar omstandigheden beter gaat met KLM.'''

Aan het begin van het cao-traject en tijdens de manifestatie van 19 mei 2016 hebben vakbondsleden dan ook duidelijk aangegeven dat het genoeg is met de aanval op onze arbeidsvoorwaarden. ''Overigens heeft de directie kennelijk wél het recht om op basis van de bedrijfsresultaten van 2015 forse bonussen te ontvangen'', aldus de bond

Onverantwoord

KLM zegt dat het onverantwoord is om in te gaan op de eisen van de bond, "gezien de situatie van het bedrijf". Het bedrijf vindt het huidige cao prima passen in de huidige tijd. Andere vakbonden voor grondpersoneel bij KLM steunen de acties van de grootste vakbond FNV niet. 

Grote zorgen op de werkvloer

De zorgen onder het KLM-personeel is groot. Volgens insiders gaan veel 'oudere monteurs' dit jaar maar niet op vakantie omdat ze niet weten of ze straks hun baan nog wel hebben gezien de grote reorganisatieronde binnen de KLM. Op de werkvloer gonzen dan ook de berichten dat dure GFK- monteurs plaatst moeten gaan maken voor monteurs met minder strepen op hun werkoverall. Alleen de reorganisatie zal daar meer duidelijkheid in kunnen verschaffen. 

Morgen zullen cabinnepersoneel bij moedermaatschappij Air France gaan staken. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):