zondag, 31. juli 2016 - 13:27

Dronken militair rijdt tegen lantarenpaal

Dronken militair rijdt tegen lantarenpaal
Foto: fbf
Tilburg

Afgelopen nacht is een 32–jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij in dronken toestand met zijn auto tegen een lantarenpaal is aangereden. Het incident is gebeurd op de Generaal Smutslaan.

Harde knal

Getuigen horen omstreeks 05.05 uur een enorme knal in hun straat. Als zij gaan kijken zien zij een auto tegen een lantarenpaal staan. Als zij te hulp schieten reageert de bestuurder agressief en gaat met hen op de vuist. Een van hen haalt de autosleutel uit het voertuig en rent vervolgens een woning binnen. Deze actie wordt niet gewaardeerd door de brokkenmaker en deze gaat hem achterna, maar de voordeur valt net voor zijn neus dicht. Nadat de verdachte een poosje heeft staan schreeuwen verdwijnt hij. Inmiddels is de politie geïnformeerd over dit incident.

Zaak overgedragen

Opgeroepen agenten zien in de Generaal de Wetstraat een man lopen die volledig voldoet aan het signalement van de verdachte. Deze wenkt naar de agenten en bekent dat hij met zijn auto tegen een lantarenpaal is gereden. Hij is duidelijk onder invloed van alcohol en praat met dubbel tong en staat te zwieberen. Reden genoeg om hem aan te houden. Op het bureau wijst een ademanalyse uit dat hij bijna twee maal de toegestane limiet alcohol heeft overschreden (= 430 ug/l). Als blijkt dat de man een militair is wordt de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verdere afhandeling. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: