maandag, 1. augustus 2016 - 8:30 Update: 01-08-2016 12:12

Nederlandse piloten easyJet staken opnieuw

Piloten easyJet staken
Foto: fbf
Schiphol

Vandaag hebben easyJet-piloten opnieuw hun werk neergelegd. De inzet van de staking blijft het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen. Dat maakt De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) bekend.

Tweede stakingsronde

Op 14 juni 2016 werd voor de eerste keer door de op Schiphol gestationeerde easyJet-piloten massaal gehoor gegeven aan de oproep om het werk neer te leggen. De VNV heeft sindsdien nogmaals, mede na een oproep van de kortgedingrechter, een uiterste inspanning geleverd om er aan de onderhandelingstafel uit te komen. Het easyJet-management lijkt echter een cao met voldoende rust, doorbetaling bij ziekte en een eerlijk pensioen niet te willen. Al eerder heeft de VNV nieuwe acties bij easyJet aangekondigd.

De staking begon om 06.00 uur en duurde tot 10.00 uur.

Overlast voor reizigers

Het easyJet-management heeft aangekondigd ook bij toekomstige acties stakingsbrekers vanuit het buitenland in te vliegen. EasyJet gooit met het inzetten van stakingsbrekers olie op het vuur. Dit is dan ook de reden dat wij de actie - conform de uitspraak van de kortgedingrechter - zes uur van tevoren aanmelden bij easyJet. De VNV betreurt eventuele overlast voor reizigers, maar houdt het easyJet-management daarvoor verantwoordelijk.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):