maandag, 1. augustus 2016 - 16:52 Update: 01-08-2016 16:54

Tbs en celstraf voor Utrechtse serieverkrachter

Tbs en celstraf voor Utrechtse serieverkrachter
Foto: Archief FBF
Utrecht

De Utrechtse serieverkrachter (41) is maandag door de rechtbank veroordeeld voor zes aanrandingen in 2015 in Utrecht.

Hij achtervolgde de slachtoffers ‘s avonds laat op de fiets waarna hij hen, vaak na aankomst bij hun woning, betastte. De rechtbank veroordeelt de man tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Zedendelicten

De man is twee keer eerder veroordeeld voor zedendelicten gepleegd in 1998 en 1999. In 2000 concludeerden gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum dat er toen sprake was van een persoonlijkheidsstoornis bij de man. Ondanks dat de man in zijn huidige strafzaak weigerde mee te werken aan een onderzoek komt de rechtbank tot de conclusie dat hij ook ten tijde van het plegen van de feiten in 2015 nog leed aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank baseert haar conclusie mede op rapportages van deskundigen uit het verleden en de overeenkomsten tussen de oude feiten en de feiten in 2015.

Gelijkenissen

Net als bij het delict waarvoor de man in 2000 is veroordeeld was er sprake van een gebrek aan stabiliteit in zijn leven. Vlak voor deze feiten had hij zijn baan verloren, was hij gefrustreerd, ging meer drinken en kon geen relatie krijgen. De overeenkomsten zijn treffend. Dat geldt ook voor de manier waarop hij de delicten pleegde.

Categorie:
Provincie: