dinsdag, 2. augustus 2016 - 14:45 Update: 02-08-2016 14:45

Veroordeling voor gewelddadige verkrachting

foto van rechtbank | fbf archief
Foto: fbf archief
Utrecht

Een 45-jarige man is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor een verkrachting in Utrecht in 2015. De 57-jarige medeverdachte is vrijgesproken.

Het slachtoffer had afgesproken om uit te gaan met de 45-jarige man. Tijdens de avond is drank en drugs gebruikt. De herinneringen van de vrouw hielden op bij een café in Hilversum. De volgende dag werd ze wakker niet wetende wat er die nacht was gebeurd. De man dwong haar toen om seks met hem te hebben. Hij trok haar aan de haren en heeft haar meerdere keren geslagen.

Strafoplegging 

De rechtbank heeft voor de strafoplegging gekeken naar straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Voor verkrachting is dat landelijk 2 jaar gevangenisstraf. De rechtbank gaat daar boven zitten omdat de man eerder is veroordeeld en geen enkel inzicht heeft getoond in zijn handelen. Aan voorwaardelijke gevangenisstraf koppelt de rechtbank meerdere voorwaarden zoals een verplichte behandeling en begeleid wonen. De voorwaardelijke straf is voor de man een stok achter de deur om niet opnieuw de fout in te gaan. 

Vrijspraak

Een 57-jarige man die ook seks heeft gehad met het slachtoffer is vrijgesproken. De rechtbank oordeelt dat niet kan worden vastgesteld dat de vrouw niet in staat was om haar wil te bepalen op het moment dat de man seks met haar had. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):