dinsdag, 2. augustus 2016 - 21:43 Update: 03-08-2016 8:11

Grondpersoneel KLM staakt vanavond

FNV gaat pas praten zodra KLM bereid is te bewegen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

FNV Luchtvaart gaat niet eerder met KLM om tafel dan wanneer zij bereid is om te bewegen. Dit heeft FNV Luchtvaart dinsdag laten weten.

Dinsdag kreeg FNV Luchtvaart een uitnodiging van KLM om weer te praten over de cao voor het grondpersoneel. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat zij vermoedt dat de verschillen tussen KLM en FNV Luchtvaart kleiner zijn dan eerder verwoord. ‘Wij willen graag met KLM om tafel, maar alleen als dat zinvol is, ofwel als KLM aangeeft te willen bewegen’, aldus Zakaria Boufangacha, bestuurder FNV Luchtvaart.

KLM stuurt FNV uitnodiging

In de korte uitnodiging geeft KLM geen enkel signaal dat er op wijst dat zij wil ingaan op de eisen die de leden van FNV Luchtvaart in hun ultimatum hebben gesteld. De vakbond ziet dan ook geen reden om op basis van deze uitnodiging de onderhandelingen te heropenen.

Acties gaan vooralsnog door

‘Op het moment dat KLM met serieuze aanwijzingen komt, waaruit blijkt dat zij tegemoet wil komen aan ons ultimatum dan zal FNV haar verantwoordelijkheid nemen en aan tafel gaan. Tot die tijd gaat het voorbereiden en voeren van acties gewoon door’. Het grondpersoneel van KLM zal woensdagavond het werk voor anderhalf uur neerleggen en daardoor geen bagage van passagiersvliegtuigen in- en uitladen. 

Cao-verschillen

FNV Luchtvaart vraagt 1% loonsverhoging met een bodem van 75,- bruto per maand. Voor de laagste inkomens zou dit een loonsverhoging van 3% betekenen. KLM biedt 1% zonder bodem en pas vanaf 2018 in plaats vanaf 2017.

Daarnaast vraagt FNV dat uitzendkrachten die al jaren structureel werk verrichten in vaste dienst komen. KLM eist dat alle seniorendagen worden afgeschaft. FNV Luchtvaart wil praten over een duurzaam levensfasebewust beleid, maar niet op voorhand alle dagen inleveren zonder dat daar iets tegenover staat.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):