woensdag, 3. augustus 2016 - 14:59 Update: 03-08-2016 19:53

Gebroken kies, gekneusde ribben en dik oog na mishandeling door groep jongeren

Gebroken kies, gekneusde ribben en dik oog na mishandeling door vijftal
Foto: Archief EHF
Steenbergen

De politie heeft dinsdag en vandaag in totaal vijf jongens uit Steenbergen aangehouden voor een zware mishandeling van een 20-jarige man uit Oud-Vossemeer op zondag 31 juli jl. Dit meldt de politie woensdag.

Het slachtoffer loopt die zondag omstreeks 03.15 uur met zijn vriendin vanuit het uitgaanscentrum over de Kaaistraat in Steenbergen. Daar ziet hij een viertal jongens staan, begroet deze en loopt vervolgens door. Kort daarop bemerkt hij dat deze jongens en nog twee anderen hen achterna lopen. Het wordt al snel duidelijk dat zij geen vriendelijke bedoelingen hebben.

Groepsgeweld

Er wordt gescholden en de groep omsingelt het slachtoffer en zijn vriendin. Vervolgens gaan ze los en mishandelen als groep het slachtoffer. Als deze probeert weg te rennen wordt hij getackeld en valt hard tegen een paal. 

Terwijl hij op de grond ligt, wordt hij nogmaals door de groep gestompt en geslagen. Hierna rennen ze weg en laten de man in hulpeloze toestand achter. Deze gaat vervolgens naar huis en belt van daaruit de politie om aangifte te doen. 

Gebroken kies

Het slachtoffer heeft aan de mishandeling een gebroken kies, gekneusde ribben, een dik oog, blauwe plekken en diverse schaafwonden op ellebogen en knieën overgehouden.

Onderzoek

Afgelopen dinsdag zijn er twee verdachten van 16 - en 17 jaar aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Uit de verhoren komen vervolgens vier andere namen naar voren, waarvan er vanmorgen drie zijn aangehouden. De aanhouding van de zesde verdachte zal binnenkort plaatsvinden. Deze jongens zijn tussen de 15 - en 17 jaar oud.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: