woensdag, 3. augustus 2016 - 18:11 Update: 03-08-2016 18:16

Wegenwacht start proef voor pechhulp per elektrische fiets

Wegenwacht start proef voor pechhulp per elektrische fiets
Foto: anwb
Den Haag

Woensdagmiddag is in de binnenstad van Den Haag de proef van de ANWB Wegenwacht: pechhulp met de fiets van start gegaan. Dit meldt de ANWB woensdag.

'Twee van de wegenwachten, die in Den Haag en Amsterdam aan het werk gaan, maakten vanmiddag hun eerste meters op de e-bike met aanhangwagen', aldus de ANWB. De bond denkt dat de inzet van de fiets een goede keuze is in het  drukke stadsverkeer. Ook met het oog op de leefbaarheid en luchtkwaliteit in de steden.

De wegenwachten rijden op een stoere e-bike - met een stevige accu- van het merk Riese & Müller, type Charger LS (Low Speed). Zij maken gebruik van een Aidoo-aanhanger. Zowel de e-bike als de aanhanger zijn voorzien van veiligheidsstriping. Dat komt de zichtbaarheid in het verkeer ten goede.

Amsterdamse grachtengordel 

In Amsterdam is het inzetgebied de grachtengordel. In Den Haag pendelt de wegenwacht tussen de binnenstad en Scheveningen.  Gedurende de proef komt er één fiets per stad in actie.  Er zijn acht wegenwachten die per toerbeurt aan de slag gaan. Voor deze nieuwe baan was veel animo.

Een greep uit de compact ingerichte gereedschapskar: compressor om banden op de pompen, een elektronicatester, EHBO-kit, krik, en een startaccu. De wegenwacht heeft voldoende gereedschap bij zich om veel voorkomende pechgevallen in de stad te verhelpen. De proef duurt tot eind oktober.

Categorie:
Provincie: