donderdag, 4. augustus 2016 - 15:57

Geleen gaat gebukt onder brievenbusontploffingen

Geleen gaat gebukt onder brievenbusontploffingen
Foto: fbf
Geleen

Geleen gaat gebukt onder brievenbusontploffingen. In de wijk Kluis is de politie een onderzoek gestart naar een reeks van drie ontploffingen waarbij brievenbussen het moesten ontgelden.

De eerste ontploffing was in de late avond van donderdag 7 juli in een portiek van een flatgebouw aan de Breitnerstraat. De politie vermoedt dat er mogelijk zwaar vuurwerk is gebruik, gezien de enorme schade. De hele reeks brievenbussen was compleet weggevaagd. Vrij snel werd een verdachte aangehouden, maar die werd bij gebrek aan bewijs weer op vrije voeten gesteld.

Deze week was het weer tweemaal raak. Ook in deze twee gevallen is er mogelijk dergelijk vuurwerk gebruikt. Die ontploffingen vonden plaats afgelopen dinsdag en vannacht, beiden rond half drie, in flatportieken aan respektievelijk de Eberhardstraat en de Breitnerstraat. Naast de ravage op de plek waar eens brievenbussen zaten, waren de ontploffingen dermate krachtig dat ook ramen met dubbelglas op de eerste verdieping van de gebouwen sneuvelden, plus een zijraam van een op de straat geparkeerde auto werd weggevaagd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: