donderdag, 4. augustus 2016 - 21:35 Update: 04-08-2016 22:27

Aantal damherten in Noord- en Zuid-Holland blijft toenemen

Aantal damherten in Noord- en Zuid-Holland blijft toenemen
Foto: Dierenbescherming
Haarlem

Ondanks dat er damherten mogen worden afgeschoten is het aantal damherten in Noord- en Zuid-Holland flink gestegen. Dit jaar zijn er al 1000 meer geteld dan vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van maart. Dit schrijft RTV Noord-Holland.

Volgens de faunabeheerders is het aantal damherten met 29 procent gestegen. Al sinds 2003 worden er maatregelen genomen om het aantal damherten in duingebieden binnen de perken te houden. Dit om dat de dieren schade berokkenen aan natuur en landbouw en een gevaar vormen voor het verkeer. Ondanks het feit dat er hekken, rasters en wildroosters zijn geplaatst en er sinds 2010 ook herten buiten de leefgebieden mogen worden afgeschoten, is het aantal damherten sinds 2011 verdubbeld, zo meldt de NOS. Daarom hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland vergunningen verleend om het aantal damherten in de duingebieden terug te dringen tot een totaal van 800 -1000  door een groot aantal dieren af te schieten.

Natuurorganisaties hebben bezwaar gemaakt tegen de vergunningen die de provincies Noord- en Zuid-Holland hiervoor hebben verleend. Over enkele weken doet de rechtbank uitspraak.

Categorie:
Provincie: