vrijdag, 5. augustus 2016 - 18:17 Update: 07-08-2016 16:34

Duitse inspectie gezondheidszorg doet aangifte tegen eigenaar kankerkliniek

Duitse Inspectie doet aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross
Foto: fbf
Viersen

De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg uit Viersen heeft aangifte gedaan tegen Klaus Ross. De alternatief genezer kwam onlangs in opspraak vanwege het overlijden van een aantal van zijn patiënten.

Volgens de Inspectie zou Ross geen hulp hebben ingeroepen toen er bij drie van zijn patiënten complicaties ontstonden. Dit melden verschillende media vrijdag. Ross heeft van de inspectie zijn werkzaamheden moeten staken zolang het onderzoek loopt.

Het overlijden van enkele patiënten na een behandeling vorige week is voor de politie reden geweest om een onderzoek te starten. Zowel bij de Duitse als Nederlandse autoriteiten is er zorg voor medische complicaties bij andere patiënten die in deze kliniek behandeld zijn', aldus de politie.

Veel Nederlandse patiënten

Het is inmiddels bekend dat deze kliniek door veel Nederlanders werd bezocht. Daarom ondersteunt de Nederlandse politie en het OM dit onderzoek. Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan.

Oproep Nederlandse politie

Eerdere patiënten van de Klaus Ross Kliniek worden dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg, via het telefoonnummer 088-1205020. Wanneer men informatie wil geven aan de politie voor het strafrechtelijk onderzoek dan wordt men verzocht om contact op te nemen met het Duitse onderzoeksteam van de politie via 0049-2161290. Alle gegevens worden genoteerd en men wordt door een Nederlands sprekende medewerker teruggebeld.

Contact opnemen met de politie in Nederland kan ook  door het algemene nummer van de politie 0900 88 44 te bellen en zich door te laten verwijzen naar het Regionaal Service Centrum Gelderland-Zuid.

Drie patiënten overleden

Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek 5 behandelingen plaats. Donderdag 28 juli is na deze behandeling een 55-jarige Belgische vrouw in Nijmegen overleden; vrijdag een 55-jarige man uit Apeldoorn. Op zaterdag 30 juli is een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg na behandeling overleden in het Duitse Mönchengladbach. 

Twee Nederlandse vrouwen in ziekenhuis

Op dit moment is bekend dat 2 Nederlandse vrouwen die ook behandeld zijn in deze kliniek, in een ziekenhuis liggen. Over hun leeftijd, woonplaats en hun gezondheidstoestand doet de politie op dit moment geen uitspraak.