zondag, 7. augustus 2016 - 10:35 Update: 07-08-2016 13:37

Man (30) met doorgeladen geweer en geluidsdemper aangehouden door politie

Man (30) met doorgeladen geweer en geluidsdemper aangehouden door politie
Foto: Politie
Riel/Goirle

De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Goirle omstreeks 22.10 uur op de Nieuwkerksedijk Zuid aangehouden nadat agenten een doorgeladen geweer met geluidsdemper, vizier en patronen in zijn auto hadden aangetroffen. Dit meldt de politie zondag

'Het wapen was voorzien van een vizier, geluidsdemper en statief. Na zijn arrestatie werd in de woning van de verdachte onder meer nog een taser en circa 500 patronen in beslag genomen', aldus de politie.

Zenuwachtig

Een politieman surveilleerde zaterdagavond in het buitengebied, nabij de Regte Heide in Riel. Hij zag een auto een vreemde route rijden en besloot een controle in te stellen. De bestuurder kon zich niet legitimeren en was erg zenuwachtig. De agent besloot de assistentie van twee boswachters in te roepen.

Doorgeladen geweer

In de auto van de man werd een doorgeladen geweer met patronen aangetroffen. Het geweer is voorzien van een vizier, geluidsdemper en een statief. De man werd aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie waarna zijn woning werd doorzocht. 

Bivakmuts en kogelwerend vest politie

Daarbij  vonden de agenten onder andere een taser, een bivakmuts, een kogelwerend vest van de politie en ongeveer 500 patronen, geschikt voor het inbeslaggenomen geweer. De goederen werden in beslag genomen. De man werd ingesloten in het cellencomplex. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):