maandag, 8. augustus 2016 - 16:09 Update: 08-08-2016 16:11

Eerste Pokémon-slachtoffer in Nederland een feit

Eerste Pokémon-slachtoffer in Nederland een feit
Foto: fbf
Dordrecht

Een 29-jarige Dordtenaar is in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus ernstig mishandeld op het Koeienveld in Dordrecht toen hij met een vriend het Pokémonspel aan het spelen was. Ook zijn vriend werd geslagen, en beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie doet onderzoek en wil in contact komen met getuigen.

Maandagavond rond 23.30 uur waren de twee vrienden op het Koeienveld bezig met Pokémon Go. Op het veld waren meerdere andere Pokemonspelers aanwezig. Een groep van zo’n acht mannen riep richting de twee vrienden dat ze het niet moesten wagen hun Pokémon gym aan te vallen. Een woordenwisseling en wat duw- en trekwerk volgde. De 29-jarige Dordtenaar deelde de eerste klap uit maar werd vervolgens door zes tot acht jongens tegelijk belaagd. Zij deelden meerdere klappen en schoppen uit. Ook toen de Dordtenaar al op de grond lag, bleven zij hem schoppen en slaan, ook op zijn hoofd. De man probeerde op te staan en weg te komen, maar werd telkens opnieuw neergeslagen. Uiteindelijk weet de man te ontkomen en naar zijn huis te rennen. Zijn vriend verliest hij uit het oog. Later blijkt ook de 25-jarige vriend te zijn geslagen en te zijn beroofd van zijn telefoon met in het hoesje al zijn pasjes.

Letsel

In het ziekenhuis blijkt de 29-jarige Dordtenaar naast een dik oog en vele blauwe plekken een hersenschudding, diverse kneuzingen over zijn hele lijf en een gebroken neus te hebben. De 25-jarige vriend heeft een wond aan de binnenkant van zijn wang, heeft veel last van zijn hoofd, is misselijk en bezoekt voor de zekerheid ook de eerste hulp. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: